Otvoren Info centar za azil

Izvor: Akter, 24.Avg.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Info centar za azil

Šef predstavništva UNHCR u Srbiji Hans Fridrih Šoder i predsednik Skupštine opštine Savski venac Nenad Konstantinović otvorili su danas u Beogradu Info centar za azil

Centar će izbeglicama sa Bliskog istoka treba da pruži usluge prevodioca, osnovne servisne informacije, pravnu i psiho-socijalnu podršku.

Obraćajući se novinarima u prostorijama Info centra, Šoder je istakao da je on nastao inicijativom lokalnih vlasti a ne UNHCR-a.

"Centar će pružati >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << brojne usluge izbeglicama, informisaće ih o pravnoj pomoći, zdravstvenoj zaštiti ali i o tome da postoje centri za tražioce azila u kojima mogu da dobiju hranu i prenoćište", rekao je Šoder.

On je dodao da će u centru raditi puno prevodilaca i volontera koji će izbeglice, raspoređene po celom Beogradu, upućivati na Info centar u Nemanjinoj ulici.

Centar će raditi svakog radnog dana od 9 do 17 sati u Nemanjinoj 3, a prema rečima menadžera centra Vladimira Sjekloće, radno vreme centra će biti prilagođavano stanju na terenu.

On je dodao i da će uskoro zaživeti kol centar za izbeglice koje fizički nisu u mogućnosti da dođu do Nemanjine 3.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.