Otvoren Balkanski botanički kongres u Novom Sadu

Izvor: RTS, 10.Sep.2018, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Balkanski botanički kongres u Novom Sadu

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je 7. Balkanski botanički kongres u Novom Sadu na kojem učestvuje oko 400 stručnjaka iz oblasti botanike.
Trivan je pozdravljajući učesnike skupa istakao da je organizacija ovakvog kongresa od naročitog značaja za opstanak nauke i prilika za veoma važnu razmenu znanja, iskustava, rezultata i ideja.

"Ovo je prilika da 400 stručnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovara o zajedničkim temama, da se međusobno povezuju. Jako je važno da znanje teče", rekao je Trivan.
Ministar je naglasio da podržava kolege botaničare u njihovom radu i pozvao da istraju na putu nauke i znanja.
"Ovih sedam godina rada Kongresa govori da njihov rad i zalaganje za nauku donosi dobre rezultate za našu zemlju", rekao je Trivan, a prenosi se u saopštenju ministarstva.
"Srbija bi trebalo da bude lider kad je u pitanju zaštita životne sredine i svi zajedno moramo da se potrudimo da taj cilj ostvarimo. Zaštita životne sredine nije samo posao, već borba da živimo zdravije i kvalitetnije", poručio je ministar.
Ministarstvo zaštite životne sredine pružilo je podršku i pomoć u organizaciji kongresa, najvećeg takvog u regionu.
Ovogodišnji Kongres, koji je okupio istraživače iz Evrope, a koji se bave biljnim naukama i njihovom primenom, po broju učesnika prevazilazi sve dosadašnje, ističe se u saopštenju ministarstva.
Kongres su organizovali Prirodno-matematički fakultet, Departman za biologiju i ekologiju Univerziteta u Novom Sadu i Botaničko društvo "Andreas Volni".
Kongres traje do 14. septembra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.