Otvaranje turističke sezone u Đavoljoj varoši

Izvor: Glas javnosti, Beta, 03.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje turističke sezone u Đavoljoj varoši

KURŠUMLIJA - Zbog velikog interesovanja turista za prirodni spomenik Đavolja varoš juče je otvorena turistička sezona, saopštilo je turističko preduzeće "Planinka" iz Kuršumlije.

Upravnik Đavolje varoši Radoje Stepanović kaže da će na svečanom otvaranju turističke sezone prisustvovati veliki broj građana Kuršumlije i turista.

"Planinka" je posebno za ovaj dan pojačala ugostiteljske usluge i organizaciju prijema turista.

- Interesovanje turista iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srbije i inostranstva je više nego duplirano u odnosu na prošlu godinu. Na Veliki petak narod ovog kraja se tradicionalno okuplja na ovom mestu pa će ovaj dan verovatno spontano postati turistička manifestacija - kazao je Stepanović.

Danas će biti otvorena i internacionalna likovna kolonija "Bele crkve", čime će biti svečano obeležen i početak ovogodišnje turističke sezone. Kako je kazao direktor kolonije Radovan Tanasković, učestvovaće 23 umetnika, od kojih je 11 stranih, iz zemalja Evrope i Azije.

- Kolonija ima veliki značaj jer okuplja vrsne umetnike. Cilj nam je da kroz ovu vrstu umetnosti promovišemo prirodne lepote i turistički potencijale ovog kraja - rekao je Tanasković.

Kolonija će trajati deset dana. A zatim će umetnička dela biti izložena u više gradova u Srbiji i inostranstvu.

Predstavnici turističkog preduzeća "Planinka" kažu da očekuju da se broj turista ove godine udvostruči. Prošle godine Đavolju varoš je posetilo oko 60.000 turista.

pa pomerite okupljanje na Veliku Subotu,dan za mrtve,nema potreba da bude na Veliki Petak

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.