Otpočeo proces izbora novog pape

Izvor: Vostok.rs, 04.Mar.2013, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpočeo proces izbora novog pape

04.03.2013. -

Kardinali Rimokatoličke crkve iz celog sveta okupili su se u Vatikanu radi konsultacija pre izbora novog pape. Tokom sastanaka iza zatvorenih vrata, koji će biti održavani tokom nedelje, kardinali će izabrati datum održavanja konklave - serija tajnih glasanja za izbor novog pape. Rukovodstvo crkve je preduzelo niz mera kako bi se izbeglo curenje informacija tokom izbora pontifika. Mobilni telefoni će za to vreme biti u potpunosti zabranjeni, a tehničko osoblje će proveravati da li u sobama kardinala ima prislušnih uređaja.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UAE: akademicima i studentima sude za pripremanje državnog udara

Izvor: Vostok.rs, 04.Mar.2013

04.03.2013. -..94 osobe, koje su osumnjičene za planiranje državnog udara, nalaze se pred sudom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. One su osumnjičene za stvaranje tajnog društva, navodno, povezanog sa versko-političkom organizacijom "Muslimanska braća". Među uhapšenima iz jula prošle godine -...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.