Otkrivena šema deljenja kredita

Izvor: BKTV News, 18.Mar.2013, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena šema deljenja kredita

Radna grupa Uprave kriminalističke policije završila istragu o tome kako su desetine miliona evra kredita podignute bez garancije, a nisu ni vraćene

Istraga malverzacija prilikom uzimanja kredita u Razvojnoj banci Vojvodine trebalo bi da dobije epilog ove nedelje, prenosi Kurir.
Radna grupa Uprave kriminalističke policije završila je istragu o tome na koji način su desetine miliona evra kredita podignuti kod ove banke bez odgovarajuće garancije, a nisu ni vraćeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> - U izveštaju Radne grupe detaljno je, uz brojne materijalne dokaze, prikazana šema po kojoj se radilo. Predmet sa svim dokazima o tome kako su odobravani krediti bez adekvatne garancije predat je Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje će u skladu sa njima preduzeti konkretne poteze. U celu aferu umešani su i pojedinci iz vrha bivše vlasti. Na tapetu će se naći i akteri koji su omogućili da Razvojna banka Vojvodine Demokratskoj stranci odobri 360 miliona dinara kredita bez odgovarajućeg obezbeđenja – kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje da su malverzacije sa kreditima uzimanim od RBV slične onima koje su rađene u Agrobanci.
Kako je Kurir ranije pisao, tokom proteklih godina ogromna svota novca proneverena je kroz sumnjive kredite koje je Raz­vojna banka odobravala bez adekvatnog obezbeđenja.
Istraga je pokazala da treba ispitati i ulogu koju je u ovom slučaju imao Dušan Elezović, predsednik Izvršnog odbora DS i jedan od najbližih Đilasovih saradnika.
Muvanje sa parama
Kako je Kurir ranije pisao, krediti od Razvojne banke Vojvodine uzimani su sa namerom da nikad ne budu vraćeni.
- Pojedini tajkuni ili ljudi bliski pojedincima iz vrha bivše vlasti uzimali su kredite kod RBV koje nisu ni nameravali da vrate. Uzmu šest miliona evra, ovima koji su im odobrili kredit daju pet, a sa onih milion poplaćaju svoja trenutna dugovanja i nikom ništa. Nijedna glavnica nije vraćena – tvrdi naš izvor blizak istrazi.
Izvor: Kurir
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.