Izvor: B92, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkaz onome ko je otkrio aferu ŽTP

Beograd -- Direktor ŽTP-a Milanko Šarančić dao otkaz nekadašnjem članu UO ŽTP-a Milanu Cvejiću, koji je uočio nepravilnosti u nabavci.

Samo nekoliko dana pošto je u Srbiju stigao i poslednji vagon spornih, švedskih lokomotiva, Šarančić je doneo rešenje o otkazu Milanu Cvejiću, nekadašnjem članu Upravnog odbora ŽTP-a, koji je javnosti i nadležnim organima otkrio kršenje zakona čelnika železnice pri nabavci lokomotiva.

Interesantno je da u obrazloženju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluke nigde nisu osporene Cvejićeve tvrdnje o nezakonitoj nabavci lokomotiva, već je problem u tome što je Cvejić iznosio te podatke, iako nije bio ovlašćen za tako nešto.

Cvejić kaže da je ta Šarančićeva odluka još jedan od dokaza da je bilo kršenja zakona pri nabavci tih lokomotiva i da je Šarančić, odlukom o otkazu, ponovo prekršio zakon. "Po članu 126 KZRS, ja sam dužan da nadležnim organima, i u firmi i u Republici, prijavim kršenje zakona jer ako to ne uradim zaprećena mi je kazna zatvora od nekoliko godina, a ja sam kao član UO ŽTP bio svedok kršenja zakona o spornim nabavkama", kaže on.

Prvi čovek ŽTP-a Milanko Šarančić za B92 nije želeo da detaljnije komentariše odluku da otpusti Cvejića i odbio je da da izjavu za B92. Kako između ostalog stoji u obrazloženju Šarančićeve odluke, Cvejiću je uručen otkaz i zbog iznošenja neistinitih tvrdnji u medijima, čime je naneo štetu ŽTP-u.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.