Izvor: B92, 19.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otežano snabdevanje Užica strujom

Užice -- Centar Užica i okolna sela dobili su struju posle osmočasovnog prekida, ali je snabdevanje i dalje otežano.

U toku su povremena napajanja i isključenja potrošača u raznim delovima grada. Centar je dobio električnu energiju osam sati posle havarije, koja se dogodila danas u 12.30, kada je izgoreo transformator u trafo stanici "Pora" snage 110/35 kilovolti.

Glavni dispečer užičkog EPS-a Ljuba Pejović rekao je agenciji Beta da ekipe na terenu rade na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "premošćavanju" napajanja grada sa raspoloživih objekata pod naponom u Sevojnu i Sušici. Na terenu se nalazi oko 30 električara užičkog EPS-a koji iz prve smene nisu odlazili kućama.

Dispečer užičkog EPS-a nije mogao da kaže kada će biti popravljena trafo stanica "Pora", napominjući da u Užicu nisu na snazi restrikcije, ali da je zbog velikog kvara i sutra nužna kontrola opterećenja mreže na čitavom području.

O uzrocima havarije nema zvaničnih informacija, ali se pretpostavlja da su u pitanju današnja visoka temperatura i kablovi dalekovoda koji su "pali" na trafo postrojenje, što je dovelo do varničenja i požara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.