Otežan saobraćaj u celoj zemlji, oprez vozačima zbog moguće poledice na putevima

Izvor: BKTV News, 19.Apr.2017, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otežan saobraćaj u celoj zemlji, oprez vozačima zbog moguće poledice na putevima

Očekivano zahleđenje koje prema najavama meterologa donosi obilnije padavine, u nižim predelima kišu, a na planinama susnežicu i slab sneg, utiče na otežano, a na pojedinim deonicama i usporeno odvijanje saobraćaja, saopštio je jutros AMSS.

Zbog mokrih kolovoza i nižih jutarnjih temperatura moguća je slaba poledica koja se najpre javlja na putevima preko planinskih prevoja, ali i na svim onim deonicama gde je strujanje vazduha veće, poput mostova, nadvožnjaka i tunela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Niska oblačnost i smanjena vidljivost su dodatni razlozi za upozorenje, a vozačima se savetuje da budu pažljiviji i da uvek svojim vozilom budu na bezbednom odstojanju od vozila ispred kako bi na vreme mogli da ga zaustave ili izbegnu opasnost, a brzinu prilagode uslovima na putu.

Saobraćaj je umerenog inteziteta na autoputevima kao i ostalim glavnim putevima.

Zlatiborci su sinoć otresali sneg sa voćki da ne polomi grane... za sada 10 cm ? Dobro jutro! pic.twitter.com/eHaLV0Ubrh

Zbog radova na zameni oštećenih spojnica na deonici Loznica-Valjevo, u Osečini, danas će biti obustave saobraćaju u vremenu od devet do 20 sati.

:-) dobro jutro i lep dan želim svim' aprilski sneg #novosadski "na behar..." pic.twitter.com/1gpU2QynUS

Alternativni put vodi preko Valjevske Kamenice i Plavnja.

AMSS poseća da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije do 23. aprila sprovoditi akciju pojačane saobraćajne kontrole koja se sprovodi u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcerske, Norveške i Srbije u okviru TIPSO-a.

Akcija obuhvata pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, dok će saobraćajna policija, prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, obaviti i kontrolu korišćenja pojaseva za vezivanje, kako vozača tako i putnika, na način koji je predvideo proizvođač vozila.

U okviru akcije, danas će biti sprovedena i akcija “Speed Marathon”, tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - presretačima.

Teretna motorna vozila se na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu "Batrovci" zadržavaju višesatno, na prelazu "Šid", takođe na izlazu iz zemlje, oko 60 minuta, dok ova kategorija vozila na prelazu "Horgoš" čeka oko 90 minuta, saopštio je jutros AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadravanja od 30 minuta.

Saobraćaj za šlepere i kamione sa prikolicom, zbog snega na kolovozu, obustavljen je preko Zlatibora, saopšteno je danas iz "Puteva Srbije".

Takođe, usled snežnih padavina, obustavljen je saobraćaj i na deonici puta Preko Brdo- Odvraćenica, na pravcima Prilike-Jasenovo i Dubac-Ivanjica-Golijska Reka, na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere, dok je na teritoriji opštine Ivanjica u višim predelima obavezna zimska oprema.

Aprilski sneg na Zlatiboru https://t.co/QSgRbPwbuU pic.twitter.com/AJfexuRLRz

Ekipe putara su na terenu i rade na raščišćavanju snega, a iz "Puteva Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se pre podne u Srbiji očekuju obilne padavine, u većini krajeva oko 20 mm, lokalno i više od 30 mm kiše.

U brdsko-planinskim predelima danas i u četvrtak formiranje manjeg snežnog pokrivača, a na planinama iznad 800 m visine od 10 do 30 cm snega. Vlažan sneg padaće ponegde i u nižim predelima. I na području Beograda danas i u četvrtak vlažan sneg.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.