Izvor: B92, 23.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osudio pretnje uredniku RTV TNT

Beograd, Novi Sad -- Milorad Đurić najoštrije je osudio pretnje smrću koje su upućene uredniku TV TNT iz Bele Crkve Stefanu Cvetkoviću.

Vojvođanski sekretar za informacije je u saopštenju ocenio da novinari moraju biti zaštićeni od bilo koje vrste pretnji, zastrašivanja i napada, a nadležni organi moraju da reše ovakve slučajeve.

Dodao je da bi novinari trebalo da savesno i odgovorno rade svoj posao i da bez straha za svoju bezbednost informišu javnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz poštovanje načela odgovornosti za javno izgovorenu ili napisanu reč.

Cvetkoviću su nepoznate osobe u više navrata telefonom uputile pretnje smrću, a lokalna policija je saopštila da je pronašla krivce, ali nije saopštila njihov identitet.

Cvetković je rekao da su mu i ranije u više navrata pretili batinama i ocenio da je to posledica činjenice da na radio i televiziji TNT objavljuje priče o finansijskim malverzacijama u opštini Bela Crkva i regionu.

"Paunović nije direktor"

Reagujući na jučerašnju izjavu Jose Paunovića iz Bele Crkve, A.D. Mlin demantuje da je Paunović direktor tog preduzeća, i tvrdi da zloupotrebljava stranku kojoj pripada (DSS) i njene funkcionere.

"Josa Paunović nije direktor AD Mlin Bela Crkva, već je to Dadić Dejan i upravo u kontekstu pokušaja da na svaki način zadrži funkciju i status direktora, Josa Paunović vrši pritisak u svojstvu pripadnika vladajuće stranke u Opštini Bela Crkva i šire", kaže se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.