Oštećena masovna grobnica vojvođanskih Nemaca

Izvor: Glas javnosti, 05.Mar.2012, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštećena masovna grobnica vojvođanskih Nemaca

NOVI SAD - Nepoznati počinioci oštetili su spomen-obeležje stradalim Nemcima u mestu Gakovo, kod Sombora.

Oštećene su bele mermerne ploče na spomeniku na mestu koje predstavlja masovnu grobnicu vojvođanskih Nemaca zatočenih posle Drugog svetskog rata u radnom logoru komunističke vlasti.

Pretpostavlja se da na tom mestu počiva više od 8.500 žrtava koje su umrle od gladi, bolesti i zlostavljanja od 1946. do 1948. godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OŠTEĆENA MASOVNA GROBNICA VOJVOĐANSKIH NEMACA

Izvor: Kurir, 05.Mar.2012

Pretpostavlja se da u spomen obeležju u Gakovu počiva više od 8.500 žrtava koje su umrle od gladi, bolesti i zlostavljanja od 1946. do 1948. godine..NOVI SAD - Nepoznati počinioci oštetili su spomen-obeležje stradalim Nemcima u mestu Gakovo, kod Sombora...Oštećene su bele mermerne ploče na...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.