Ostavio Beograd i oživeo dedino imanje

Izvor: RTS, 08.Jan.2019, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavio Beograd i oživeo dedino imanje

Primeri da pojedinci ili porodice umesto u gradu odluče da žive na selu više nisu tako usamljeni. Zanimljivo je da se jedan menadžer bezbednosti, rođeni Beograđanin, opredelio da se na imanju svojih dedova bavi stočarstvom i poljoprivredom.
Ima više od 15 grla krupne stoke, preko 200 svinja za tov i dosta obradive zemlje. Posao suprotan onome za koji se školovao, ali je ostvarenje njegovog sna. Da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dedino imanje ne ostane samo u uspomenama iz detinjstva, Nikola Lazović je rešio da se preseli u Katrgu i pokrene ozbiljnu proizvodnju.

"Život i posao na selu težak jeste, ali ume da bude jako lep i jako zanimljiv. Ovo nije eksperiment, ja sebe vidim ovde, kada bih mogao vreme da vratim unazad, opet bih isto uradio", kaže Nikola Lazović.
Iskustva u poljoprivredi i stočarstvu ovaj Beograđanin nije imao. Snašao se i u poslednje tri godine, kaže, naučio je mnogo toga.
"Kako da lečite određenu životinju, morate imati i osnovna neka znanja o kukuruzu, o bilo kojim biljkama koje koristite u vašoj proizvodnji, a naravno i oko mehanike, sve je to jako usko povezano", kaže Nikola.
Ovaj 28-godišnjak kaže da se ne razlikuje od svojih vršnjaka, ali i da ne žali za životom u gradu.
"Što da ne, i ti gradovi nisu nam toliko nedostupni, u srcu smo Srbije, tako da nijedan grad nam nije dovoljno daleko da ne bismo mogli da ga obiđemo", kaže Nikola.
Podršku za život na selu, osim roditelja, Nikola ima i od bake koja je srećna što domaćinstvo još uvek živi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.