Osnovci iz centralnog Kosmeta otputovali u posetu Beogradu

Izvor: RTS, 29.Dec.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovci iz centralnog Kosmeta otputovali u posetu Beogradu

Na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, četrdesetoro učenika osnovnih škola iz centralnog Kosmeta krenulo je u Beograd, gde će u naredna tri dana posetiti Predsedništvo Srbije, ali i znamenitosti glavnog grada.
Profesor u Osnovnoj školi "Kralj Milutin" u Gračanici i vođa puta Lazar Marković izjavio je da na trodnevnu eskurziju idu odlični učenici osnovnih škola iz Gračanice, Sušice i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Brnjice.

"Decu će primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će im uručiti i novogodišnje poklon paketiće, a planiran je i obilazak Kalemegdana, Avalskog tornja, muzeja....", rekao je Marković.
Srećan put osnovcima poželeo je i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, koji je zahvalio predsedniku Vučiću i direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đuriću što su, i pored brojnih obaveza, našli vremena za decu sa Kosova i Metohije.
"Deca su veoma radosna i uzbuđena što će imati priliku da upoznaju predsednika Aleksandra Vučića i što će moći da vide lepote Beograda", rekao je Popović.

Među četrdesetoro osnovaca ima i onih koji će prvi put boraviti u glavnom gradu Srbije.
Drugarice Milica Vasić i Sara Kostić iz Osnovne škole "Kralj Milutin" iz Gračanice nisu skrivale svoje uzbuđenje zbog mogućnosti da posete Beograd, a želja im je da vide i Muzej iluzija.
"Radujemo se susretu s predsednikom Srbije i želimo da ga zamolimo da nam obezbedi mir i sigurnost na ovim prostorima, a našim roditeljima mogućnost zaposlenja", poručile su one.
Sličnu želju ima i Antonina Mirković, koja svoj prvi odlazak u Beograd želi da pamti i po obilasku Zoološkog vrta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.