Izvor: B92, 29.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan Savet za uključivanje Roma

Beograd -- Skupština Beograda je osnivala Savet za uključivanje Roma, a za predsednicu saveta imenovana je Radmila Hrustanović.

Zamenica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović je rekla da na teritoriji Beograda živi nekoliko desetina hiljada Roma, od kojih su 20.000 ekstremno siromašni. "90 odsto Roma u Beogradu su funkcionalno nepismeni, a svega njih 10 odsto ima redovni lični dohodak", rekla je Radmila Hrustanović.

Savet će pratiti i razmatrati pitanja iz svih oblasti od značaja za potpunije uključivanje Roma i unapređivanje uslova njihovog života u gradu, zatim učestvovati u izradi strategije i akcionog plana za osnaživanje Roma i predlagati konkretne programe i projekte.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.