Izvor: Danas, 04.Jun.2015, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođena inspektorka

Novi Sad - Načelnica novosadske Turističke inspekcije Radoslava Rončević, pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, oslobođena je optužbi da je zloupotrebila službeni položaj u vezi sa požarom u diskoteci "Kontrast". Ona se teretila da je postupala suprotno Zakonu o turizmu i pravilniku i tako pribavila korist zakupcu tog lokala koji je mogao nesmetano da posluje.

U optužnici je navedeno da inspektorka nije postupila po pravilniku o tehničkim i sanitarno-higijenskim uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << opremanja ugostiteljskih objekata. U obrazloženju presude stoji da je inspektorka poslednji put kontrolisala objekat 2006. godine kada je bio u vlasništvu drugog lica.

- Inspekcijama je zapravo ostavljeno da same odrede kada će ići u inspekcijski nadzor, a pogotovo ona kao inspektorka nije imala obavezu da kontroliše objekat, zbog čega nije prekoračila službenu dužnost, rečeno je u obrazloženju sudske presude.

- Nakon objavljene oslobađajuće presude Tužilaštvo je nezadovoljno ovom odlukom i mi ćemo izjaviti žalbu čim bude dostavljen pismeni otpravak, jer je ovo bila samo usmena objava - rekla je za Danas prva zamenica osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu, Mirjana Peković.

U požaru u diskoteci "Kontrast" 1. aprila 2012. godine stradali su Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (28), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (20).

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.