Izvor: B92, 12.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskrnavljena pravoslavna crkva

Bujanovac -- Pravoslavna crkva u albanskom selu Veliki Trnovac kod Bujanovca oskrnavljena je drugi put ove godine.

"Zatekli smo haos koji se ponavlja više puta u poslednjih 6-7 godina, zatekli smo tragove ljudi koji mrze pravoslavlje i hrišćanstvo", rekao je agenciji Beta Nenad Tasić iz Bujanovca, koji je sa prijateljem Aleksandrom Veljkovićem posle incidenta postavio gvozdena vrata na crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Tasić je rekao da je ozlojeđen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onim što je video u dvorištu, crkvi i po zidovima zdanja iz 14. veka.

"Zatekli smo odvaljena i bačena vrata, počupane električne vodove, odnet strujomer, iščupan i polomljen luster i pepeo od ložene vatre na sred crkve", rekao je on.

Prema njegovim rečima, u crkvi je video i tragove ljudskog izmeta.

U hram u Velikom Trnovcu i sveštenici odlaze samo prema potrebi, budući da se srpsko stanovništvo u potpunosti iselilo pre više desetina godina.

Selo Veliki Trnovac kod Bujanovca od 1960. godine naseljeno je samo Albancima. U selu živi oko 8.000 stanovnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.