Izvor: Blic, 30.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osiguranje za proizvode

Osiguranje za proizvode

Osiguranje odgovornosti za proizvode potrebno je svim pravnim licima koja se bave proizvodnjom, odnosno prometom proizvoda i koja imaju interes da pokriju svoju odgovornost za štete nanete trećem licu. Zaključivanjem osiguranja odgovornosti za proizvode, pomaže vam da slobodnije i kvalitetnije nastupate na tržištu, da sačuvate ugled kod svojih potrošača i sprečite nepotrebne izdatke.

Ovim se osigurava zakonska građanska odgovornost vas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao osiguranika za štete prouzrokovane smrću, povredom tela ili zdravlja, kao i oštećenjem ili uništenjem stvari od proizvoda koji su stavljeni u promet.

Pokriveni su rizici usled neizvesnih i od vaše volje nezavisnih štetnih događaja koji su nastali od proizvoda sa nedostatkom i na osnovu kojih bi treće lice moglo da zahteva naknadu štete po osnovu vaše odgovornosti za proizvodnju ili stavljanje u promet takvih proizvoda.

Osiguranje se zaključuje na sumu osiguranja koja predstavlja gornju granicu za naknadu štete po jednom štetnom događaju. Osim sume osiguranja po štetnom događaju, postoji i pojam agregatne sume osiguranja koja predstavlja ukupnu obavezu osiguravača za ceo period osiguranja i predmet je ugovaranja.

Odabir adekvatne sume osiguranja je vrlo važan, jer predstavlja ujedno iznos do kog po pretpostavci mogu da idu odštetni zahtevi trećih lica.

Pišite, predlažite, naši stručnjaci će vam odgovoriti:

E-mail: redakcija@blic.co.yu



|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.