Izvor: Blic, 10.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osiguranje stanova i kuća

Osiguranje stanova i kuća

Osiguranjem stanova i kuća omogućena je zaštita stambenih, pomoćnih objekata i garaža, stvari u domaćinstvu, gotovine, vrednosnih papira, umetničkih predmeta, stvari u podrumima, šupama, tavanima i garažama od rizika požara, provalne krađe i razbojništva, loma stakala i izliva vode iz instalacija.

Visina premije osiguranja zavisi od realne vrednosti kuće ili stana, kao i vrednosti stvari koje se osiguravaju. Ove vrednosti dostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlasnik prilikom zaključenja ugovora o osiguranju. Godišnja premija osiguranja može se platiti odjednom ili u četiri mesečne rate.

Primer pokazuje da je za stan tržišne vrednosti 60.000 evra na ime osiguranja građevinskog dela stana, stvari u stanu, kao i šteta od izlivanja vode iz instalacija i lomova stakala na prozorima i vratima, potrebno godišnje izdvojiti 6.384 dinara ili 75 evra. Ukoliko se preračuna na mesečni nivo, za puno pokriće navedenih rizika izdvaja se samo šest evra mesečno. Dodatno se može ugovoriti i osiguranje od poplava i bujica, pri čemu doplata za ove rizike iznosi oko 20 odsto na osnovnu premiju osiguranja.

Svim osiguranicima omogućeno je najšire pokriće i najviši iznos obeštećenja koji se isplaćuje ukoliko dođe do nastanka nekog od ugovorenih rizika. Konačan iznos odštete utvrđuje se na osnovu stručne procene štete.

Pišite, predlažite, naši stručnjaci će vam odgovoriti:

E-mail: redakcija@blic.co.yu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.