Izvor: Blic, 19.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osiguranje lekara

Osiguranje lekara

Osiguranje profesionalne odgovornosti lekara pokriva zakonsku građansku odgovornost osiguranika za štete nastale usled smrti, povrede tela ili zdravlja trećih lica koje su prouzrokovane lekarskom greškom. Osiguranje profesionalne odgovornosti mogu ugovoriti zdravstvene ustanove za sve svoje zaposlene lekare i ostalo medicinsko osoblje. Za osiguranje jednog od naših najvećih bolničkih centara, na sumu osiguranja od 30.000 evra po osiguranom slučaju i ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 120.000 evra za godinu dana, potrebno je mesečno izdvojiti na ime premije osiguranja simboličnu sumu - 0,81 evro, tj. 69 dinara po zaposlenom.

Jedan lekar zaposlen na opštoj hirurgiji, ukoliko ustanova u kojoj radi nije zaključila ovo osiguranje, odnosno nije to učinila sa njegovog stanovišta u adekvatnoj meri, može samostalno zaključiti osiguranje koje će mu pružiti pokriće npr. 10.000 evra po osiguranom slučaju i ukupno 40.000 evra za godinu dana za eventualne greške u radu kako u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je stalno zaposlen, tako i u nekoj klinici u kojoj je povremeno angažovan - znači 24 časa, i za to je potrebno da izdvoji 36 evra mesečno.

Pišite, predlažite, naši stručnjaci će vam odgovoriti:

E-mail: redakcija@blic.co.yu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.