Oružari odložili miting

Izvor: B92, 04.Jun.2011, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružari odložili miting

Kragujevac -- Radnici kragujevačke fabrike "Zastava oružje", koji su već 13 dana u štrajku, nisu danas održali miting, već su ga ponovo zakazali za ponedeljak, 6. jun.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata Dragana Ilića, do odlaganja mitinga je došlo zbog problema u pribavljanju potrebnih dozvola za njegovo održavanje.

"U pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je veliki skup na kome će se okupiti više od 2.000 ljudi, pa sve dozvole nismo stigli da pribavimo do juče i zato smo odlučili da miting ipak bude u ponedeljak", kazao je Ilić.

Najavljeni miting oružara biće održan pod nazivom "Minut do 12" sa zahtevima oružara da se poštuju radnička prava, konflikti rešavaju

dijalogom i da politici gašenja radnih mesta dođe kraj.

Štrajkači očekuju da im se na mitingu pridruže bivsi radnici fabrike, nezaposleni, studenti, penzioneri i svi koji se osećaju kao

žrtve tranzicije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.