Orlu za ljubav lovi zmije

Izvor: Blic, 06.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlu za ljubav lovi zmije

NOVI PAZAR - Miladin Mitrović iz Sopoćana kod Novog Pazara ima neobičnog kućnog ljubimca. U potkrovlju porodične kuće Miladin već pola godine drži orla. Dan po dan, obrok po obrok, Miladin i orao postali su dobri prijatelji.

- Pre pola godine orao je napao živinu, bio je ranjen, bolešljiv, nije uspeo na vreme da se digne i ja sam ga uhvatio - kaže Miladin.

Iako je bio ljut na grabljivicu koja mu je napala kokoške, Miladin je uvideo da orao nije bio potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zdrav i sažalio se na ovu pticu.

- Rešio sam da mu pomognem, da ozdravi. U prirodi bi bez hitrog poletanja sigurno brzo stradao od neke lisice, pa sam ga smestio kod mene na potkrovlje. Prozor nije postavljen, orao je vezan za jednu nogu i može da leti nekoliko metara - kaže Miladin.

Ovaj mladić se pobrinuo da svom ljubimcu priređuje gozbe na koje je ptica navikla u prirodi.

- Svakodnevno idem po okolnim krševima i uz reku Rašku lovim zmije, jer vidim da moj orao najviše voli zmije da jede - priča Miladin.

Kada ne može da uhvati zmiju, Miladin orla posluži parčetom svežeg mesa.

- Znam gde ima zmija i odlazim da ih hvatam. Tri minuta orlu treba da pojede zmiju dugačku jedan metar - tvrdi Miladin Mitrović.

On lovi smukove, šarke i poskoke i hrani svog ljubimca. Na svaka tri dana uspeva da mu ulovi jednu zmiju.

- Biće problem u jesen i u zimu kada nema zmija, ali planiram da mu napravim zalihe - smeje se Miladin i dodaje da će uskoro njegov orao biti oporavljen.

- Treba ga pustiti da leti, ali ja ne znam kako ću se odvojiti od njega - priznaje ovaj mladić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ORAO KAO KUĆNI LJUBIMAC

Izvor: Kurir, 06.Avg.2008

NOVI PAZAR, 06. avgust 2008. (FoNet) - Miladin Mitrović iz Sopoćana kod Novog Pazara ima neobičnog kućnog ljubimca: u potkrovlju porodične kuće već pola godine drži orla. Dan po dan, obrok po obrok, Miladin i orao postali su dobri prijatelji. "Pre pola godine orao je napao živinu, bio je ranjen,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.