Optužni predlog protiv fabrike sokova Sinalko Srbija

Izvor: Blic, 11.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužni predlog protiv fabrike sokova Sinalko Srbija

Opštinski tužilac u Mionici podneo je juče Trgovinskom sudu u Valjevu optužni predlog protiv Fabrike sokova "Sinalko Srbija" u Banji Vrujci zbog, kako se navodi, privrednog prestupa.

Lokalni elektronski mediji javili su da je tužilac naveo da fabrika sokova radi bez vodoprivredne dozvole.

Optužni predlog podnet je posle prijave vodoprivredne inspektorke Sanje Simić, koja je 13. aprila utvrdila da "Sinalkova" fabrika nema odgovarajuću dozvolu.

Po zakonu o privrednim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prestupima zaprećena je novčana kazna od 200.000 dinara do tri miliona dinara za pravna lica, a od 90.000 dinara do 200.000 dinara za fizička lica.

Ukoliko fabrika "Sinalko Srbija" ne ispuni mere koje je naložio vodoprivredni inspektor, postoji mogućnost da Trgovinski sud donese i zaštitnu meru privremene zabrane delatnosti.

Pred Opštinskim sudom u Mionici pokrenut je i krivični postupak protiv odgovornih u "Sinalku" nakon poslednjeg pomora ribe, koji se u reci Toplici dogodio 1. aprila, kao i tri slična akcidenta tokom 2006. godini koja još nisu dobila sudski epilog.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.