Izvor: B92, 23.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi za smrt Anje G. na slobodi

Okružno tužilaštvo u Beogradu saglasilo se da svi osumnjičeni u istrazi o smrti Anje Grahovac budu pušteni iz pritvora.

Ovo međutim ne znači da se istraga okončava, kaže za B92 vršilac dužnosti republičkog tužioca Slobodan Radovanović. Saglasnost za puštanje osumnjičenih iz pritvora usledilo je nakon nalaza veštaka iz novosadskog instituta, ali Tužilaštvo traži dopunu tog veštačenja.

Nalaz novosadskih veštaka pun je nedostataka i nedorečenosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naglašavaju u tužilaštvu ukazujući pre svega na to da veštaci nisu odgovorili na pitanje pod kojim okolnostima je devojčica umrla odnosno zašto je ostala bez kiseonika. Puštanje iz pritvora osumnjičenih prema tvrdnjama v.d. republičkog Slobodana Radovanovića neće uticati na nastavak istrage.

"Smatram da i dalje postoji dovoljan stepen osnovane sumnje da su osumnjičeni za ovo delo i počinioci tog dela. Preduzećemo dopunu istrage preko domaćih instucija ali smo spremni da idemo i dalje. Znači mi ćemo do kraja istražiti ovaj slučaj to budite apsolutno sigurni, toliko ćemo ići do kraja da ćemo zatražiti i veštačenje neke institucije van Srbije, ukoliko to bude potrebno zbog složenosti ovog slučaja", kaže Radovanović.

Anjini roditelji s druge strane ponavljaju da ne traže zatvor ni za koga već samo istinu o tome kako im je Anja umrla.

"Tu postoje dve strane. Nečija deca su tužna što su im očevi u zatvoru, druga strana smo nas troje. Mi smo uživali jedni u drugom. Anja je otišla ja ne bih voleo ni da ta deca budu tužna. Znači ok, izašli su nema problema, jedini moj apel je da bilo ko od njih, jer sada će svi izaći, da dođe kod nas. Neko nešto zna, da nam kaže šta se desilo. Neće saznati niko, ni televizija, ni novinari, ni tužilaštvo, ni sud. Eto da smirimo ono malo srce gore, sa dekama i bakom. To je sve, ništa više", kaže otac Aleksandar Grahovac.

Anja Grahovac nije se probudila iz anestezije, posle operacije katarakte koju su 21. maja obavili lekari oftalmološke ordinacije "Ilić", na privatnoj klinici "Perfekta".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.