Opštinare naterao da beru njegove višnje

Izvor: Blic, 26.Jun.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštinare naterao da beru njegove višnje

ŽITORAĐA - Opštinski odbor Demokratske stranke u Žitorađi optužio je Stanišu Đokića (NS), predsednika opštine, da je zloupotrebio funkciju i preko svojih direktora u javnim preduzećima i ustanovama naredio radnicima koji su angažovani u javnim radovima da beru višnje u njegovom voćnjaku.

Kako stoji u saopštenju DS, na branju „predsednikovih" višanja juče se našlo 63 radnika koje je Nacionalna služba za zapošljavanje po osnovu javnih radova angažovala na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << period od šest meseci u Javnom komunalnom preduzeću, Direkciji za izgradnju i urbanizam i Domu zdravlja. Među beračima kojima je, kako stoji u saopštenju, zauzvrat obećano stalno zaposlenje kad prođu javni radovi nalaze se i radnici opštinske uprave.

- Predsednik opištine je ovim činom nastavio sa starom praksom i ne samo što je prekršio svoja ovlašćenja već je i zloupotrebio radnike koje finansira Nacionalna služba za zapošljavanje - stoji u saopštenju DS.

U Demokratskoj stranci još kažu da su radnici na branju višanja angažovani do kraja nedelje i da se višnjar predsednika Đokića nalazi nekoliko kilometara od grada na njegovom provatnom posedu površine od dva do tri hektara.

- Jesam, jesam, pozvao sam ljude da dođu u berbu višanja, ali su oni za tu priliku uzeli godišnji odmor i slobodne dane. Ovde nas je između 70 i 80, lepo se družimo berući višnje uz muziku i pesmu - izjavio je Staniša Đokić i dodao da su svi berači članovi Nove Srbije i da je branje njegovog mladog višnjara koji prvi put rađa, svojevrsna „stranačka akcija". On je izrazio žaljenje što DS u Žitorađi nije toliko snažna da organizuje nešto slično.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.