Opština u kojoj će se ukrštati tri auto-puta

Izvor: RTS, 19.Avg.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština u kojoj će se ukrštati tri auto-puta

Najmlađa beogradska opština Surčin, poznata je po najvišim prosečnim platama u Srbiji. Mogućnosti za još veći razvoj Surčina biće otvorene kada u decembru bude završen auto-put od Surčina do Obrenovca, a zatim i spojen sa deonicom do Novog Beograda. Tako će Surčin biti mesto ukrštanja tri važna auto-puta – Koridora 10, Koridora 11 i auto-puta Beograd–Zagreb.
Petlja koja će povezivati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tri auto-puta nalaziće se nedaleko od centra opštine. Ona se uveliko gradi.

"U decembru će biti završena petlja i krajem decembra otvorićemo deo auto-puta, od obilaznice do Obrenovca", kaže predsednik opštine Surčin Stevan Šuša.
Na taj način, vozači će moći da pređu na drugi auto-put bez silaska na lokalne saobraćajnice.
Od surčinske petlje predstoji izgradnja novog puta do Novog Beograda, što će omogućiti Surčincima da brzo stignu do prestonice.
Stevan Šuša ističe da će se ulice Vojvođanska i Jurija Gagarina ulivati u nastavak gradske saobraćajnice, koja će se kod kružnog toka spojiti u deo auto-puta "Miloš Veliki".
Surčin će se na taj način osloboditi velike gužve jer trenutno čitav donji Srem prolazi kroz centar opštine na putu ka Beogradu.
Projektuju se i ulivno-izlivne saobraćajnice kod Jakova koji će meštanima okolnih naselja omogućiti da obilaskom opštine stignu u Beograd, ali i putuju dalje na jug i sever zemlje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.