Izvor: B92, 22.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština plaća ujede pasa lutalica

Kraljevo -- Opština Kraljevo je isplatila 3.910.000 dinara tokom prošle godine kao naknadu štete građanima koje su ujeli psi lutalice.

U godišnjem izveštaju Opštinskog javnog pravobranilaštva se navodi da su najveći iznosi novčanih naknada zbog ujeda psa bili 579.000, 487.000 i 230.000 dinara. U toku 2006. godine Kraljevčani su protiv opštine podneli 42 tužbe zahtevajući da im se zbog napada i ujeda pasa lutalica isplati naknada štete sa sudskim troškovima od oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 10 miliona dinara.

U izveštaju se navodi da je u prošloj godini podneto pet tužbi posle ujeda koje su psi lutalice naneli deci.

Najviše psećih ujeda zabeleženo je u gradskom parku u kome se nalazi dečji vrtić "Poletarac", u parku između železničke i autobuske stanice, oko ugostiteljskih objekata u Beogradskoj ulici, u Romskom naselju i Ribnici.

Za izgradnju savremenog azila za pse lutalice, koji je otvoren u martu, opština Kraljevo je izdvojila oko 11 miliona dinara, a za hranu i lečenje pasa u azilu ove godine je izdvojeno pet miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.