Izvor: B92, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština: Grublješiće izbacio sud

Beograd -- Opština Zemun saopštila da je porodica Grublješić iz stana izbačena na osnovu odluke suda i sudskim izvršenjem.

Grublješići su invalidi koji su izbačeni na ulicu, a trenutno stanuju u improvizovanom šatoru preko puta opštinske zgrade. Opština navodi da je porodica izbačena sudskom odlukom, a da Opština toj porodici nudi stan od 16 kvadratnih metara, jedini mogući smeštaj koji trenutno ima, kao privremeno rešenje, i materijalnu nadoknadu u visini otkupne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cene stana.

Porodica Grublješić je 11 godina bespravno živela u stanu u Ulici Jovana Subotića 12, koji joj je 1997. dodelio Izvršni odbor te opštine, isključivo zbog činjenice da se radi o invalidima.

U periodu od izbacivanja iz stana do izlaska u park, tj. oko tri meseca, Opština je porodici plaćala najam stana u kom je bila.

Prema problemu porodice Grublješić opštinsko rukovodstvo je u svakom trenutku pokazalo ljudski odnos, što će i dalje činiti, iako su oni samo jedna od mnogih sličnih porodica bez stana, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, u Opštini Zemun još ranije su rekli da se porodica Grublješić još 1984. bespravno uselila u stan i da je Opština posle 10 godina odlučila da taj stan dodeli društvenom preduzeću Srbijanka.

Kasnije, sud odlučuje da se iseljena porodica Grublješić vrati u opštinski stan, da bi sledeća odluka bila ponovo suprotna - iseljenje Grublješića, iako su u međuvremenu otkupili stan.

Stan je sada u vlasništvu preduzeća Srbijanka, ali je nedavno u stan nasilno ušao nepoznati čovek, kom stan nije dodeljen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.