Oprez zbog velikih vrućina

Izvor: B92, 18.Jul.2009, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez zbog velikih vrućina

Beograd, Kragujevac -- U Srbiji tropske vrućine, povećan je broj poziva hitnoj pomoći. Po podne i večeras se očekuje zahlađenje.

Šestoro starijih Kragujevčana onesvestilo se oko podneva na gradskim ulicama zbog vrućine. Oni su nakon ukazane lekarske pomoći upućeni na kućni oporavak. Beogradska služba Hitne pomoći od jutros ima povećan broj poziva, a uglavnom se radi o kolapsima zbog visokih temperatura.

Prema rečima načelnika smene Hitne pomoći Nebojše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mihailovića, vetar koji duva stvara samo privid da su vremenski uslovi prijatniji.

Građanima se savetuje da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

Ipak, većini onih koji su se našli napolju, visoke temperature kao da ne smetaju.

"Smeta mi jedino kad kiša pada, inače super. Idem na Adu, sunčam se, ne smeta mi vrućina, nemam nikakvih problema, pijem vodu non-stop","S obzirom da sam u Beogradu jedanput godišnje, ne smeta mi. Nisam toliko osetljiva. Treba piti što više tekućine, ne jesti tešku hranu”, "Meni ne smeta sunce, smeta mi kiša", rekli su pojedini građani Beograda.

Detaljnu prognozu vremena možete pročitati ovde.

Kragujevac: Šestoro kolabiralo

Šestoro starijih Kragujevčana onesvestilo se oko podneva na gradskim ulicama zbog vrućine. Oni su nakon ukazane lekarske pomoći upućeni na kućni oporavak.

Dežurni lekar Jelena Petković izjavila je da su danas do 16 časova ekipe Hitne pomoći 32 puta intervenisale na terenu, navodeći da su za pomoć najčešće zvale starije osobe i hronični bolesnici.

Ona je rekla da je zbog tropske vrućine u gradu Hitne pomoć imala i znatno veći broj ambulantnih pregleda i da je svim pacijentima ukazana lekarska pomoć i prepisana terapija nakon čega su upućeni kućama.

Petkovićeva je apelovala na građane da tokom ovakvih vrućina ne izlaze na ulicu između 10 i 17 časova, da redovno uzimaju terapiju i povećaju unošenje tečnosti.

U Kragujevcu je danas u 14 časova izmereno 36 stepeni celzijusa u hladu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šestoro Kragujevčana kolabiralo zbog vrućine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2009

KRAGUJEVAC - Šestoro starijih Kragujevčana onesvestilo se oko podneva na gradskim ulicama zbog vrućine. Oni su nakon ukazane lekarske pomoći upućeni na kućni oporavak...Dežurni lekar Jelena Petković izjavila je FoNetu da su danas do 16 časova ekipe Hitne pomoći 32 puta intervenisale na terenu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.