Oprez za volanom: Kiša i vetar otežavaju vožnju

Izvor: Blic, 21.Feb.2016, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez za volanom: Kiša i vetar otežavaju vožnju

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno vreme, a zbog moguće pojave kiše, vetra i magle iz Auto Moto Saveza Srbije savetuju vozačima oprez prilikom vožnje.

Na severu, u većem delu Vojvodine kiša i vetar usloviće otežane uslove za vožnju, pa apelujemo da usled klizavih i mokrih kolovoza držite veće odstojanje između vozila i ne ulazite u rizična preticanja, saopštavaju iz AMSS.

Veći oprez za volanom savetuje se i na deonicama gde dolazi do česte pojave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odrona, kojih najviše ima duž ibarske i đerdapske magistrale, na deonici Kučevo-Majdanpek, kao i na putu Kraljevo-Raška.

Magla ovog jutra dodatno smanjuje vidljivost na području Požege i Vranja.

Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, posebno na prilazima većim gradovima, zbog čega se savetuje da veća tolerancija za volanom, ukoliko dođe do nepredviđenih zastoja ili saobraćaj na deonicama na kojima se izvode radovi bude usporen.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te iz JP "Putevi Srbije" apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji.

Na autoputevima su kolovozi suvi, snega nema, dok su na nekim državnim putevima i prioriteta kolovoz delimično vlažan, mada snega nema.

Na ostalim putnim pravcima i prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice.

Na državnim putevima II i III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Novog Pazara, Kruševca, Ivanjice.

Zbog otcepljenja kolovoza neoprohodan je putni pravac II B-342 Ub - Karaula - Valjevo (Iverak).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.