Izvor: B92, 09.Jul.2010, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez u vožnji na putu do mora

Beograd -- Vozači koji planiraju da putuju na more u Crnu Goru, trebalo bi da budu pažljivi na opasnim deonicama na putevima u Srbiji zbog rizika od saobraćajne nesreće.

Posebnu pažnju trebalo bi obratiti na deonicu od Zlatibora prema Novoj Varoši i prilazu graničnom prelazu Brodarevo sa Crnom Gorom.

Ekipa B92 na more krenula je magistralnim putem M20, i to preko Ljiga, Čačka, Užica i Prijepolja. Na put je najbolje krenuti odmoran, u ranim jutarnjim satima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ne noću, kako mnogi vozači vole.

Nikako ne konzumirati alkohol ili lekove jer čak i kafetin može uticati na pad koncetracije. Preporučuje se odmor na svakih 100 do 150 kilometara.

Kroz naselje Ljig počinju oštrije krivine. U saobraćajnoj policiji kažu da su od početka godine na toj deonici nastradale tri osobe, a više desetina je teže i lakše povređeno.

"Upozoravamo vozače da na ovom delu magistralnog puta obrate pažnju da smanje brzinu kretanja, da ne čine prekršaje preticanja, da ne piju alkohol, jer su sve to uzročnici saobraćajnih nesreća. Stoga će patrole svaki dan biti na magistralnom putu i sankcionisaćemo vozače koji ne poštuju saobraćajne propise”,rekao je šef saobraćajne policije Ljig, Dragoljub Davidović.

Na 106 kilometru od Beograda nailazi se na prve radove.

U naselju Zagrađe, saobraćaj se odvija jednom trakom. Radovi će trajati najmanje mesec dana.

Do Ovčarske banje, put je u dobrom stanju, međutim nekoliko vezanih semafora u Čačku dodatno usporava protok saobraćaja ka moru.

U čačanskoj saobraćajnoj policiji kažu da će po potrebi na magistralu slati dodatne patrole.

"Borićemo se sa svim drugim problemima koji mogu dovesti do zastoja u saobraćaju, po potrebi regulisaćemo saobraćaj, isključivaćemo spora vozila koja zbog svoje brzine usporavaju svoje tokove”, izjavio je pomoćnik načelnika saobraćajne policije Čačak, Radosav Bošković.

Na 155 kilometru od Beograda nailazi se na prvu „crnu tačku". Na ovom mestu potrebno je smanjiti brzinu na 40 km/h.

Na spuštanju niz Zlatobor vozači bi trebalo da znaju da će na deonici od Kokinog Broda do Nove Varoši, saobraćaj svakodnevno biti zatvaran u dva-tri navrata, od 7 do 18 časova, i to na po dva sata.

Zbog tih radova na ovom delu puta nema asfalta, a vozačima skrećemo pažnju da se na ulasku u Kokin brod nalaze tri velike rupe.

Za ulazak u Crnu Goru građanima Srbije potrebna je važeća lična karta. Maloletnici koji putuju sa roditeljima, treba da poseduju dokument koji dokazuje njihov identitet. Deca školskog uzrasta treba da imaju dokument sa fotografijom, đačku knjižicu, ili pasoš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.