Izvor: B92, 08.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprema opljačkna sa Ćilipa biće vraćena

Podgorica -- Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar i direktor preduzeća "Aerodromi Crne Gore" Milovan Đuričković najavili su da će dubrovačkom aerodromu Ćilipi biti vraćena oprema koju je oduzela bivša JNA 1991. godine tokom ratnih operacija oko Dubrovnika. Lompar je u izjavi medijima rekao da prvo treba utvrditi šta se od opreme sa Ćilipa nalazi na aerdrodmu Tivat, a zatim "napraviti pravičnu naknadu" za dubrovački aerodrom. Pominjući "finansijsku naknadu", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lompar je kazao da "treba videti ko to treba da uradi, Vojska Srbije i Crne Gore ili JAT". Đuričković je potvrdio da se oduzeta oprema sa Ćilipa nalazi na aerodromima u Podgorici i Tivtu i da ona nije potrebna "Aerodromima Crne Gore".

Prema rečima Đuričkovića, oprema sa Ćilipa, nakon što je dopremljena u Crnu Goru, predata je JAT-u koji je tada bio vlasnik podgoričkog i tivatskog aerodroma. Prema nekim informacijama, deo opreme sa Ćilipa nalazi se i na aerodromima u Srbiji.

Crnogorski mediji su ranije preneli izjavu direktora JAT-a Predraga Vujovića da ta kompanija nema nikakve veze sa krađom opreme sa Ćilipa. Pre godinu dana, Crna Gora je povratila aerodrome u Podgorici i Tivtu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.