Izvor: Blic, 06.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet kvar na 'Jatovom' avionu

Opet kvar na 'Jatovom' avionu

Košarkaši Crvene zvezde poleteli su za Vroclav u Poljskoj, gde su igrali osmu utakmicu ULEB kupa, sa dva sata zakašnjenja zbog otkazivanja motora na avionu ATR 72.

Putnici su morali da sačekaju popravku, nakon čega su odleteli istim avionom.

- Sa prethodne linije iz Minhena avion je došao na vreme i sa jednom otkazanom svećicom na motoru. To je minimalan kvar sa kojim je po svim svetskim standardima dozvoljeno letenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Međutim, posle ukrcavanja putnika u Beogradu, primećeno je da ne radi ni druga svećica, zbog čega su putnici morali napustiti avion dok se kvar ne sanira - saopštavaju u Medija centru 'Jat ervejza'.

Oni demantuju glasine da se motor zapalio i da je nastala panika među putnicima.

Ovo je jedan od četiri aviona koji je pre nekoliko nedelja 'Jat' prizemljio kako bi ih prekontrolisao, jer su za dva dana utvrđeni identični kvarovi na motorima. Posle rigoroznih tehničkih pregleda zaključeno je da ATR-ovi mogu ponovo da lete.

Ovo kašnjenje i kvar aviona još je jedan u nizu kvarova i prizemljenja sa kojim se poslednjih meseci suočavala naša nacionalna avio-kompanija. Da li je razlog tome neodgovornost rukovodstva ili zastarelost flote, utvrdiće posebna komisija koja je formirana kako bi potvrdila ili demantovala glasine o mahinacijama i greškama koje se sve češće događaju u 'Jat ervejzu'. Milica Jeveričić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.