Opet će nas zakinuti

Izvor: Glas javnosti, 02.Sep.2009, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet će nas zakinuti

KIKINDA - Vojvođanski ratari ogorčeni su jer u jeku žetve suncokreta još ne znaju otkupnu cenu ovogodišnjeg roda te uljarice, ali su uvereni da će biti niža od lanjske. Veruju da im se posle bezobrazno niske cene pšenice ništa bolje ne piše ni sa suncokretom. I dok paori upozoravaju da ih svaka cena ispod 20 dinara za kilogram suncokreta vodi u gubitak, uljare se još ne oglašavaju. U opticaju je samo akontna cena od 13 dinara.

Pljačka

Nepoznanicu sa cenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << suncokreta ugledni poljoprivrednik iz Mola Vlada Živančev nazvao je pljačkom.

- Em su nam letos zakinuli cenu žita, a sada ćemo slično

proći i sa suncokretom. Neće me iznenaditi da košta upola jeftinije nego lane. Okupan znojem u kabini kombajna žanjem suncokret, a da pri tom ne znam koliko će stajati, a kamoli kada ću dobiti novac. Pitam se samo kako ćemo obaviti jesenju setvu- ogorčen je Živančev.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.