Izvor: B92, 02.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Operisao sam begunca"

Beograd -- Direktor privatne klinike Anlave Slobodan Ivanović kaže da je operisao i naložio lečenje osumnjičenog za pokušaj ubistva.

Ivanović je rekao da mu je lekarska etika nalagala da izvrši operaciju, a da zbog bezbednosti porodice slučaj nije prijavio policiji. On je potvrdio da je Strahinju Rašetu operisao po pozivu bivšeg sekretara stadiona Crvena zvezda Vojislava Lalatovića, ali je demantovao navode da je naplatio operaciju.

On dodaje da je to jedinstven >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučaj u toj klinici i da to nije njihova praksa.

Kako prenosi Politika, Ivanović, medicinska sestra Zineta Ilinčić i Vojislav Lalatović osumnjičeni su za "omogućavanje ilegalnog lečenja" Rašete, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva.

Zineta Ilinčić je, prema navodima iz zahteva za sprovođenje istrage, Rašetu obilazila dva puta dnevno u stanu u kom se krio od policije.

Okružni sud u Šapcu za Rašetom je raspisao poternicu jer je osumnjičen da je 6. oktobra 2006. u Istočnom Sarajevu, po nalogu za sada nepoznate osobe, pokušao da ubije Đorđa Ždrala iz tog grada.

U pritvoru za saučesništvo u tom zločinu je Zoran Mitrović iz Loznice, osumnjičen da je Rašetu prevezao čamcem preko granice sa Srbijom, a istragom je obuhvaćeno još šest osoba.

Andrija Gavrilović iz Šapca je osumnjičen da je Rašeti obezbedio stan Gorana Azirovića za skrivanje, a Nebojša Joksović da je povezao Rašetu s Lalatovićem.

Lalatović potvrdio

Bivši sekretar stručnog štaba Crvene zvezde Vojislav Lalatović potvrdio je agenciji Beta da je posredovao u medicinskom zbrinjavanju Strahinje Rašete, osumnjičenog za pokušaj ubistva, ali je negirao da ima bilo kakve veze sa osumnjičenim.

"Bio sam na treningu fudbalske reprezentacije i nisam pridavao značaj ovom pozivu. Zbog dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje sa direktorom klinike Slobodanom Ivanovićem po inerciji sam Joksoviću preporučio da tamo odvede povredjenog čoveka", ističe on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.