Operacijom smršala 56 kilograma

Izvor: Blic, 31.Mar.2012, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operacijom smršala 56 kilograma

- Imala sam skoro 150 kilograma pre devet meseci i zahvaljujući laparoskopskoj operaciji želuca uspela sam da smršam 56 kilogarama, da svoju težinu smanjim za trećinu. Sada nosim kratke haljine i štikle, konfekcijski broj mi je 44, a nekadašnji 60. O hrani više i ne razmišljam- priča Dragana Sabovljević (35), sekretarica iz Beograda, jedna od prvih pacijenta kojima je urađen bajpas želuca, operativni zahvat za lečenje gojaznosti. Dragana Sabovljević danas...

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi - kako kaže - svakome preporučila da dođe u Klinički centar Srbije i na ovaj način reši svoj problem sa gojaznošću.

Posle Dragane sledilo je još 70 uspešnih operacija u lečenju ekstremne gojaznosti na Prvoj hirurškoj klici.

A juče se našim lekarima Prve hriruške klinike u sali pridružio njihov gost i prijatelj profesor dr Rudolf A. Vajner, najpriznatiji svetski stručnjak metaboličke hirurgije.

Zajedno sa njima izveo je uspešnu operaciju, a oni su, kako kaže prof. dr Đorđe Bajec, direktor KCS, "krali” vešte poteze čuvenog profesora koji iza sebe ima više od 4.500 operacija.

- Operacija ekstremno gojaznim osobama produžava život 20 godina, a troškovi lečenja posledica gojaznosti se drastično smanjuju. Jedna od posledica gojaznosti je i dijabetes koja je skupo i rasprostranjeno oboljenje - objašnjava prof. dr Vajner koji je i počasni član Udruženja za hirurško lečenje patološke gojaznosti Srbije.

Rudolf Vajner i njegov domaćin Đorđe Bajec, direktor Kliničkog centra Srbije

Prema njegovim rečima oko 15 odsto ljudi čak i u Srbiji ima šećernu bolest koju prate komplikacije. Zato su -kako kaže Rudolf Vajner - ovakve operacije važne u rešavanju problema prekomerno gojaznih osoba.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Operacijom želuca smršala 60 kg

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2012

"Imala sam skoro 150 kilograma pre devet meseci i zahvaljujući laparoskopskoj operaciji želuca uspela sam da smršam 56 kilogarama, da svoju težinu smanjim za trećinu. Sada nosim kratke haljine i štikle, konfekcijski broj mi je 44, a nekadašnji 60. O hrani više i ne razmišljam", kaže Dragana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.