Izvor: Blic, 10.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operacije na VMA o trošku Fonda

Operacije na VMA o trošku Fonda

Pacijenti iz Srbije koji su prijavljeni na liste čekanja za određene kardiološke intervencije do 30. aprila, moći će da ih obave u Vojnomedicinskoj akademiji o trošku Zavoda za zdravstveno osiguranje.

Direktorka RZZZO Svetlana Vukajlović rekla je da se na VMA mogu obaviti koronarografija, ugradnja stenta ili valvule i bajpas. Za intervencije pacijenti će plaćati uglavnom minimalnu participaciju od 20 dinara, a jedino će za ugradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stenta morati da učestvuju u maksimalnom iznosu od 30.000 dinara. Sa VMA dogovoreno je i da sto civilnih osiguranika koji boluju od raka pluća budu operisani u toj ustanovi. Načelnik VMA Miodrag Jevtić podsetio je da od 3. maja na VMA mogu da se svakodnevno pregledaju i leče i civilni pacijenti. Za usluge iz 25 specijalnosti pacijenti će plaćati za pregled od 800 do 1.200 dinara, za krvnu sliku 350 dinara, za set biohemijskih analiza 1.900, EKG - 300, ultrazvuk abdomena 1.600, skener od 4.500 do 5.000, a za magnetnu rezonacu od 8.500 do 12.000. Na VMA potpisan je i ugovor na osnovu kojeg će se 15.000 rudara rudnika 'Kolubara' pregledati i lečiti u toj ustanovi. Direktor 'Kolubare' Dragan Tomić rekao je da će lekari sa VMA omogućiti blagovremeni zdravstveni tretman za zaposlene u tom rudarskom basenu.

- Dužni smo da našim radnicima obezbedimo adekvatne sistematske i specijalističke preglede, blagovremeno delovanje u slučaju povreda, kao i hospitalizaciju - rekao je Tomić.

S. T.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.