Izvor: Glas javnosti, 29.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opelješili banku

KRAGUJEVAC - Maskirani razbojnici naoružani pištoljima opljačkali su juče oko 7.30 sati ekspozituru Kosovsko-metohijske banke u Kragujevcu. Iz sefa su odneli oko 880.000 dinara i nestali u nepoznatom pravcu.

„Pošto je radnica Slađana Š. (41) otključala ulazna vrata banke, za njom su ušla dvojica napadača naoružana pištoljima i sa platnenim kapama na glavi. Uplašenoj radnici naredili su da otključa kasu iz koje su uzeli oko 730.000 dinara, više od 1.900 evra, 100 švajcarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << franaka i 20 čekova“, saopšteno je iz kragujevačke Policijske uprave.

UBIJENI VLASNICI MENJAČNICA

Pedesetpetogodišnji Radmilo Tošić, suvlasnik menjačnice „Centar“, ubijen je u martu ove godine ispred zgrade Okružnog suda, u samom centru Kragujevca, zbog 50.000 evra. Tošić je kolima krenuo do trezora da preda novac, ali su ga u tom sprečili pljačkaši, ubili ga i odneli novac. NJihov identitet još uvek nije utvrđen. Dragan Mišić Gile, vlasnik menjačnice „SAT“, takođe je žrtva razbojničke pljačke. Mišića je u februaru ove godine iz pištolja ubio Radiša Janićijević, koji je prethodno opljačkao menjačnicu.

Prestravljena radnica je posle pljačke obavestila policiju koja je u jutarnjim satima obavila uviđaj. Kada su novinarske ekipe stigle na lice mesta, banka je bila zaključana i rešetke spuštene.

- Majka je trenutno u bolnici kod lekara i još uvek ne može da razgovara - izjavila je ćerka Slađane Š. sa kojom smo se čuli telefonom. Ona nije mogla da saopšti kakve povrede ima Slađana.

Ekspozitura Kosovsko-metohijske banke nalazi se u Ulici LJubiše Bogdanovića u naselju Stanovo u stambenom bloku. Oko nje je i više prodavnica prehrambene i tehničke robe, ali svi radnici tvrde da ništa nisu čuli.

- Otvaram radnju u 9 sati i kad sam stigla na posao samo sam videla policajce - rekla nam je prodavačica tekstilne robe.

Od početka ove godine u Kragujevcu i okolini nisu zabeležene oružane pljačke banaka, ali jesu dve pronevere koje su dobro uzdrmale javnost. Iz Rajfajzen banke radnik trezora Aleksandar Spasić izneo je početkom juna 1,4 miliona evra. Pre mesec dana uhapšen je njegov imenjak Aleksandar J. iz Jagodine, blagajnik Meridijan banke, koji se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu proneverio 3,3 miliona dinara.

Kada se banke igraju i funkcionisu u stilu "Pa nece to nas, mi smo mali". E onda ih i pljackaju "mali" igraci, ciketani.

Posto banka nije imala fizicko obezbedjenje nadam se da im ni osiguranje nece nadoknaditi stetu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.