Izvor: B92, 23.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasne trke na parkingu Arene

Beograd -- Sve više mladih noću se okuplja na parkingu Beogradske arene zbog trka automobilima.

U Beogradskoj areni kažu da, osim za trke, parking ispred tog sportskog objekta služi i za prodaju droge i prostituciju. Dejan Petričević, zamenik direktora Arene, kaže da je taj kompleks interesantan mladima za automobilske trke jer ima dobre staze na kojima mogu da se razviju velike brzine. "Vrlo interesantne su krivine, imaju utisak da su trkači formule jedan", kazao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
O tome šta se dešavalo tokom noći, svedoče tragovi kočenja i srušeni znakovi. "To je sve posledica tog divljanja. To su vrlo oštre krivine, onda se zanese automobil, pa udari u stub, poruši znak, i slično", kaže Petričević.

"Neša Bravo" je prvi, pre više godina, počeo da izlazi tamo sa svojim prijateljima. Više ne dolaze jer je, kako kaže, druženje preraslo u nešto mnogo opasnije.

"Nije moglo da se drži pod kontrolom preterivanje u turiranju, driftovanje po terasi, po gornjem delu parkinga, brzo prolaženje kroz masu, trkanje", kazao je "Neša Bravo".

On kaže da su se na tom mestu događale nesreće. "Neki klinac je driftovao ovde, po gornjem parkingu, i udario nekog drugog dečka na motoru i jos dvojicu koja su pala sa terase na kola dole, a dečku koji je bio na motoru je pukla butna kost", rekao je "Neša Bravo".

On dodaje da na tom parkingu nema dovoljno prostora za manevrisanje kolima, ali ipak, ističe da mladi sve rade kako bi se dokazali.

U Areni kažu da su policiju više puta pozivali u takvim slučajevima, ali i da to nije pomoglo da prestanu okupljanja.

I nakon upornog traženja B92 da u beogradskoj policiji obezbede sagovornika, niko nije našao za shodno da govori o trkama na beogradskim ulicama.

Međutim, kako se saznaje, parking Beogradske arene nije jedino mesto gde se mladi trkaju. Nekada je to bilo u Pančevu, a danas ta grupa često menja mesta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.