Opasan po zdravlje: Wi-Fi je “tihi ubica”?!

Izvor: NovaEnergija.net, 17.Sep.2017, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasan po zdravlje: Wi-Fi je “tihi ubica”?!

Wi-Fi tehnologija koristi radio talase da bi obezbedila konekciju bežičnog interneta velike brzine.
Telefoni, laptopovi i tableti koriste elektromagnetne talase da bi komunicirali sa bežičnim ruterom.
Eksperiment su započele studentkinje jednog internata u Danskoj. One su primetile kada spavaju pored mobilnih telefona da svako jutro imaju glavobolje.
Posle toga su odlučile da testiraju wi-fi zračenje na biljkama. Kupile su 6 saksija sa semenom biljke Lepidium sativum >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << i stavile u sobu sa zračenjem i 6 u sobu bez zračenja. Biljkama nije uskraćena ni svetlost ni voda. One su 12 dana posmatrale, zapisivale i fotografisale dešavanja.
Da li želite da pogađete rezultat?
Semenje u sobi sa zračenjem ili nije izniklo u nekim saksijama ili je izniklo, pa uvelo, dok je semenje u sobi bez zračenja procvetalo u zdrave biljke.
Wi-Fi tehnologija ugrožava zdravlje i razvoj kod ljudi, a pogotovo kod dece koja su u današnje vreme ugrožena gotovo od rođenja. Deca imaju brze ćelijske replikacije i stope rasta, što ih čini posebno osetljivim na oštećenje DNK-a.
Zdravstveni rizici Wi-Fi zračenja
Hroničan umor, bol u uvetu, intenzivne glavobolje, kvalitet sna
Kako da se zaštitite?
Kod kuće koristite fiksni telefon (onaj koji nije bežični) da biste smanjili izloženost elektromagnetnom zračenju.
Izbegavajte korišćenje bežičnih monitora za bebe, kao i svih uređaja koji rade na principu mikrotalasnih frekvencija.
Isključite sve Wi-Fi uređaje dok spavate. Ne stavljajte ruter u prostorije u kojima boravite veći deo dana ili noći. Najbolje je da stoji u hodniku.
Izbegavajte nošenje mobilnog telefona u džepu.
Budite oprezni prilikom korišćenja mobilnog telefona u automobilu. Signal se odbija unutar auta, a vaša glava je svojevrsna antena.
Ukoliko ste trudni, držite telefon, lap top ili tablet dalje od stomaka.
Koristite poruke što je više moguće.
Izvor: Alo!/Opanak
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.