Izvor: Blic, 01.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman traži efikasniji sistem za izradu ličnih karata

Zaštitnik prava građana Saša Jenković preporučio je MUP-u da unapredi sistem prijema stranaka za izradu novih ličnih karata, putem delimičnog ili potpunog zakazivanja.



U preporuci se navodi da je neophodno da MUP bez odlaganja preduzme mere koje će olakšati građanima čekanje u redovima tako što će dati prioritet uređenju prostorija u kojima ljudi čekaju. Kao hitna mera preporučuje se obezbeđivanje dovoljnog broja stolica i klupa u čekaonicama.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />"Primeniti mere usmeravanja i kontrole redova do udaljenosti do koje se stvaraju redovi, posebno imati u vidu potrebe građana sa invaliditetom, od rukovodilaca područnih jedinica pribaviti izveštaj o stanju po ovom pitanju i merama koje su do sada preduzete da se stanje popravi i pojačati informisanje građana o načinu ostvarivanja prava", navodi se u toj preporuci koju je potpisao Janković.

Dodaje se da će MUP u skladu sa zakonom u roku od 60 dana od dobijanja preporuke obavestiti zaštitnika građana o tome da li je i kako postupio, odnosno o razlozima zbog kojih eventualno preporuke nisu ostvarene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.