Izvor: B92, 12.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman Novicki razgovarao sa prizrenskim Romima

Prizren -- Predstavnici kosovskih Roma su, u susretu sa ombudsmanom Kosova Marekom Antonijem Novickim, ukazali na kršenja ljudskih prava kojima su izloženi, posebno u oblastima bezbednosti imovine, zapošljavanja, socijalne pomoći i obrazovanja.

Kako se navodi u saopštenju informativne službe Kancelarije ombudsmana, tokom susreta, koji je održan u ponedeljak u Prizenu, predstavnici Roma istakli su i teškoće na koje nailaze prilikom pokušaja obnove tokom rata porušenih kuća. Nakon što je saslušao žalbe predstavnika Roma, Novicki je rekao da će deo njih biti predmet istrage te Kancelarije koja je otvorena za sve građane Kosova, bez obzira na njihovu, nacionalnu, rasnu ili versku pripadnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.