Ombudsman:I dalje nedostatak pravde

Izvor: B92, Beta, 25.Dec.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman:I dalje nedostatak pravde

Beograd -- Zaštitinik građana Saša Janković kaže da je u 2009. primljeno više od 8.000 žalbi i da su u više stotina slučajeva utvrđeni propusti u radu organa uprave.

Povodom prve godišnjice rada Kancelarije Zaštitnika građana, ombudsman Saša Janković je rekao da građani i dalje osećaju nedostatak pravde kada se nalaze u teškoj situaciji, kao i da deca, invalidi, žene, manjinske grupe ostaju posebno ranjivi.

"U poslednje vreme u teškoj situaciji nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se i novinari koji istražuju pojave vezane za kriminal", rekao je on.

Janković je najavio da će u januaru prvi put, od kad je imenovan, izvršiti kontrolu rada Bezbednosno informativne agencije.

Gostovanje ombudsmana Saše Jankovića u vestima TV B92 možete pogledati ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.