Izvor: RTS, 10.Apr.2023, 10:18

Конкурс #OkvirPodrške - НЛБ Група наставила традицију промовисања малих локалних бизниса

"Без правог знања и финансијске подршке, тешко да иједан бизнис може да се развија. Стога сматрам да конкурси попут регионалног конкурса НЛБ Групе, #OkvirPodrške, у ком сам и ја учествовао, могу да дају једну нову снагу малим брендовима, тако што их подржавају и промовишу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Поред награде коју смо освојили, доста нам је значила и медијска видљивост, захваљујући којој смо добили прилику да се представимо ширем кругу људи."
Овако, четири месеца након проглашења победника конкурса #OkvirPodrške, којим је НЛБ Група наставила добру традицију промовисања малих, локалних бизниса и компанија са идејама о одрживом пословању, говори другопласирани Лазар Јовановић. Као сувласник компаније Smart Watering Solutions из Србије, за унапређење одрживости свог бизниса добио је награду у износу од 30.000 евра. Експертски жири одабрао је три идеје из региона, за три бизниса, које нуде најбоље одговоре на изазове одрживости, циркуларне економије и будућности.

Smart Watering Solutions је привукао пажњу паметним агро решењем, које помаже пољопривредницима да аутоматизују системе за наводњавање и штеди воду, уз помоћ сензора и мобилне апликације. Како Лазар истиче, учешће у регионалном конкурсу #OkvirPodrške искуство је из ког је његова компанија много напредовала и научила. Уз финансијску мотивацију, финалисти и победници добили су подршку у виду менторства и медијске промоције.
"Награда је нама, малим предузетницима, помогла да брже инвестирамо и покренемо регионална тржишта. Подршка коју смо све време добијали на том путу значајна је са више аспеката, а главни је што смо сада као компанија много снажнији него што смо били пре #OkvirPodrške. Поред тога, захваљујући позиву НЛБ Комерцијалне банке, добили смо прилику и да учествујемо на овогодишњем јубиларном 30. Копаоник бизнис форуму и да се на панелу, чија је тема била ЕСГ, представимо бизнис заједници. Заправо, по први пут сам имао приступ и шансу да разговарам са људима који обликују и граде нашу економију, и такви догађаји су кључни за нас мале који имамо велике амбиције да разумемо кретања и трендове – да им се прилагодимо и научимо како да будемо бољи и успешнији у свом послу", каже извршни директор и суоснивач компаније Smart Watering Solutions.
Лазарева фирма не одступа од принципа одрживости, иако ЕСГ захтева доста одрицања и пожртвованости. Ипак, доноси и много различитих бенефита.

"Захтевно је у пословању се придржавати принципа одрживости, али не и немогуће. Ми смо поносни на резултате и уштеде које постижу наши пољоприврединици, и тако заједно са нама дају свој допринос одрживој будућности", додаје он.
Поред компаније из Србије, која је освојила друго место, као првопласирана је награђена компанија Anteja ECG из Словеније са 50.000 евра, док је трећепласирана компанија Montex Electronics из Црне Горе освојила 20.000 евра.
Како је наш регион био дом изузетним појединцима који су својим делима променили свет набоље, трећи по реду #OkvirPodrške, на који је пристигло готово 300 пријава, био је посвећен њиховим потомцима и сновима о бољој будућности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.