Oko 150 migranata izmešteno iz Šida

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 150 migranata izmešteno iz Šida

Jake policijske snage izmestile su grupu od oko 150 migranata iz Šida. Najveći deo njih se nalazio na prostoru "Grafosrema". U pratnji nadležnih službi ilegalni migranti su izmešteni ka drugim prihvatnim centrima.
Akcija je sprovedena rano jutros, u prisustvu lica iz komesarijata i Opštine Šid.

Ilegalni migranti bili su locirani u napuštenim objektima na području Šida, a najviše ih je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilo u objektima nekadašnjeg "Grafosrema".
Saglasnost od strane vlasnika objekta je data nadležnim službama da se akcija sprovede.
Oko 150 lica je prvo privedeno u policijsku stanicu Šid na evidentiranje, a potom su autobusom prevezeni u druge sredine koje poseduju prihvatne centre za migrante.
Pored toga što su osobe koje su nelegalno boravile na području Šida izmeštene, objekti u kojima su boravili biće ili privedeni nameni od strane vlasnka ili uklonjeni, ističu nadležni.
Za početak su preduzeća u nadležnosti lokalne samouprave očistila prostor. Nevladine organizacije koje su pomagale ilegalan boravak migranata su o tome obaveštene.
U narednom periodu pojačano će se kontrolisati kretanje migranata na području Opštine Šid. Svi koji budu legitimisani i utvrdi se da nisu u legalnim tokovima sprovešće se identičan postupak izmeštanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz Šida izmješteno 150 migranata

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2019

BEOGRAD - Jake policijske snage izmjestile su iz Šida grupu od 150 migranata koji su bili locirani u napuštenim objektima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.