Ogorčeni Čačni NASRNULI na gradonačelnika, Ilić: Kiša nas je iznenadila, ništa nismo mogli

Izvor: Blic, 07.Mar.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogorčeni Čačni NASRNULI na gradonačelnika, Ilić: Kiša nas je iznenadila, ništa nismo mogli

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić izjavio je da lokalna samouprava nije mogla da uradi ništa kako bi se sprečila poplava, naglašavajući da je vodotok Čemernice u nadležnosti ’’Srbijavoda’’.

Reka Čemernica izlila se iz korita jutros oko 5 sati i poplavila oko 500 domaćinstava u Konjevićima i Preljinskoj Baluzi.

- Nakon velikih poplava 2014. godine sanirana su sva oštećenja na koritu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Čemernice, podignuti su bedemi i prognoza je bila da se više ne može ponoviti slična poplava. Za sve nas je ovo veliko iznenađenje. Prognozirano je da će pasti oko 30 do 40 litara kiše po kubnom metru, a palo je duplo više. Ovo je u nadležnosti ’’Srbijavoda’’, po njihovim projektima rađena je sanacija nasipa, ali vidite šta se dogodilo – izjavio je Vojislav Ilić.

On se tokom dana u nekoliko navrata našao u veoma neprijatnoj situaciji, pošto su na njega nasrtali nezadovoljni građani kojima je su kuće poplavljene drugi put za dve godine.

UŽIVO: U Čačku evakuisano 420 ljudi, vanredno stanje širom Srbije

- Razumem nezadovoljstvo ljudi i zaista mi je jako žao što im se ovo ponovo dogodilo. Mi ništa nismo mogli da uradimo – kaže Ilić.

Prema njegovim rečima, vodostaj Čemernice je u blagom opadanju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilić: Kiša nas iznenadila, ništa nismo mogli

Izvor: B92, 07.Mar.2016

Čačak -- Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić izjavio je da lokalna samouprava nije mogla da uradi ništa kako bi se sprečila poplava...On je naglasio da je vodotok Čemernice u nadležnosti ’"Srbijavoda", piše "Blic"...Reka Čemernica izlila se iz korita jutros oko pet sati i poplavila oko 500...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.