Oglasio se Batut povodom informacija o masovnom oboljevanju od boginja u Vladi Srbije

Izvor: BKTV News, 24.Apr.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se Batut povodom informacija o masovnom oboljevanju od boginja u Vladi Srbije

Hitno se oglasili!

Prema podacima kojima raspolaže Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", u Vladi Srbije nije bilo masovnog obolevanja od morbila, saopšteno je danas iz tog instituta.

Navodi se da se epidemiološka situacija malih boginja u Srbiji kontinuirano prati i procenjuje, a javnost se o tome redovno obaveštava.

Institut za javno zdravle Srbije na dnevnom nivou obrađuje sve podatke o broju obolelih od malih boginja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Navodi se da su od oktobra 2017. godine na snazi pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad malim boginjama na teritoriji Srbije u skladu sa Planom aktivnosti za odstranjivanje ove bolesti, a koje su ispoštovane i po prijavi sumnje da je jedan zaposleni službenik Vlade Srbije oboleo od ove bolesti.

Kurir je, naime, objavio da je najmanje 30 osoba u Vladi - u zgradama u Nemanjinoj 11 i Nemanjinoj 22 zaraženo morbilama, odnosno virusom malih boginja. List piše da je prvi zaposleni u Vladi koji se zarazio morbilama bio vozač u jednom ministarstvu.

Blic je nedavno objavio da je virus morbila stigao u Vladu Srbije i da je dvoje zaposlenih obolelo od malih boginja, zbog čega su, navodno, svi zaposleni su hitno testirani.

Prema informacijama do kojih je "Blic" došao, reč je o jednom od pripadnika obezbeđenja koji radi na ulazu u zgradu Nemanjine 11. Druga zaražena virusom morbila je čistačica.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.