Izvor: RTS, 17.Okt.2021, 17:42

Off-road Mojsinje: Asfaltni put gori od makadama, građani se nadaju hitnoj rekonstrukciji

Žitelje Mojsinja brine put koji nije bezbedan za vozače i osnovce koji tim pravcem stižu u školu, posebno kada počne kišovito vreme. Lokalna vlast obećala je još pre tri godine da će taj problem rešiti.
Iako na prvi pogled deluje kao vožnja po makadamu, ipak je reč o asfaltnom putu u Mojsinju. Žitelji tog dela sela najviše strahuju za decu koja idu do škole. Pre tri godine dobili su obećanje da će njihov problem biti rešen, ali višegodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << agonija se odužila.

"Kad naiđu kola ne mogu deca ni da se sklone, kud će, kad je ovako loše, kad je blato. Naiđu pa ih zapljusnu vodom i šta da radimo", kaže Vera Lazović iz Mojsinja.
Milovan Despotović iz Mojsinja ističe da kada se desi udes na Ibarskoj magistrali sva vozila idu tim putem, kao i da on povezuje četiri, pet sela.
"Dvadeset sedmoro dece svaki dan prolazi tim putem, obilazi četiri i po kilometra zbog tih 750 metara deonice puta", ističe Ivan Vidojević iz Mojsinja.
"Da pošalju bager, valjak, naspite nam rizlom, ne mora asfalt, ali naspite rizlom, povaljajte da barem mogu ljudi da se služe tim putem", naglašava Velimir Grujović iz Mojsinja.
U poslednja dva meseca gradska vlast se bavila rekonstrukcijom 20 kilometara puteva u drugim mesnim zajednicama, ali je u planu i Mojsinje.
"Ove radove u mesnoj zajednici Mojsinje na delu od škole do državnog puta, sa krakom ka Dilparićima u ukupnoj dužini od dva kilometra uraditi još do kraja ove godine. Ukoliko vremenski uslovi to ne budu dozvolili, onda će to biti jedna od prvih aktivnosti u narednoj godini. Predračunska vrednost ovih radova je oko 22 miliona dinara, što je prilično velika suma, ali stanje tog puta, broj korisnika ukazuje da se njegova rekonstrukcija izvrši u što kraćem vremenskom roku", navodi Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu i mesne zajednice.
Žitelji Mojsinja kažu da su strpljenje odavno izgubili, ali ipak se nadaju da će da bezbednost dece biti primarni motiv za hitnu rekonstrukciju. A do tada im preostaje šetnja ili of-rouding po asfaltu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.