Odzvonilo uzanoj ćupriji na Velikoj Moravi

Izvor: Politika, 25.Nov.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odzvonilo uzanoj ćupriji na Velikoj Moravi

Dešavalo se da tvrdoglavi vozači koji se sretnu na pola mosta zapodenu svađu oko toga ko je dužan da ustupi pravo prvenstva, a ostalima u kolonama sa obe strane Velike Morave ne preostaje ništa drugo nego da sačekaju ko će prvi popustiti

Svilajnac – Most na reci Trsteni u svilajnačkom selu Vojska, na magistralnom putu, sutra će zvanično biti otvoren za saobraćaj. Reč je o mostu koji postoji još od avgusta 2008, ali su radovi na pratećoj infrastrukturi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << potrajali sve do sada, budući da je ćuprija svojim gabaritima daleko prevazilazila potrebe premošćavanja uske rečice kakva je Trstena.

Meštani svilajnačke i jagodinske opštine koji su bili upućeni na ovaj putni pravac kažu da im je laknulo što više neće morati da koriste nebezbedni 192 metara dugi viseći most preko Velike Morave, jedan od najstarijih te vrste u Srbiji, koji je vojska sagradila još šezdesetih godina.

– Bilo je slučajeva da se točak zaglavi na mestima gde je sa konstrukcije visećeg mosta otpala poneka daska. U takvim situacijama, iz auta smo izlazili provlačeći se kroz prozor, jer je most toliko uzan da dok ste na njemu nije moguće otvoriti vrata vozila – priča nam Nebojša Milivojević, koji je, kako kaže, automobilom svakodnevno prelazio nekoliko puta preko viseće ćuprije.

Darko Petrović iz sela Mačevac dodaje da je do sada promenio nekoliko retrovizora na autu, jer je most tako uzak da nije uvek moguće proceniti „idealnu", odnosno jedino moguću putanju kretanja.

– Kad je poledica i košava, preko mosta sve vreme vozite u strahu da ćete završiti u ledenoj Moravi – ističe Petrović.

– Dešavalo se da tvrdoglavi vozači koji se sretnu na pola ćuprije zapodenu svađu oko toga ko je dužan da ustupi pravo prvenstva, a ostalima u koloni sa obe strane reke ne preostaje ništa drugo nego da sačekaju ko će prvi popustiti – kaže za naš list Božidar Živković iz Vojske.

Zorica Gligorijević

[objavljeno: 26/11/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.