Odžaci: Opasna bakterija u vodovodu, voda ne sme da se pije!

Izvor: BKTV News, 08.Apr.2014, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odžaci: Opasna bakterija u vodovodu, voda ne sme da se pije!

Pokrajinska inspekcija zabranila je korišćenje vode u Odžacima, jer je u tamošnjem vodovodu pronađena veoma opasna bakterija Pseudomonas aeruginosa, javila je Radio-televizija Vojvodine.

Zabranu korišćenja vode u Odžacima pokrajinska inspekcija doneta je juče.
Ova bakterija je izrazito otporna, a problem je to što je hlor ne uništava, rekao je za RTV načelnik Sanitarne inspekcije Pokrajinskog sekretarijata za zdravlje i socijalnu politiku Milorad Lazić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> Kako objašnjava Lazić, u odžačkom vodovodu sinoć je planirano sprovođenje posebnog hemijskog tretmana vode, a nova analiza radiće se tokom dana.
On ističe da poseban hemijski tretman može da uništi ovu bakteriju i apeluje na Odžačane da ne koriste vodu ni za piće, ni za kuvanje, ali ni za kupanje, jer može da napravi problem ukoliko osoba ima neku ranicu na telu.
S obzirom da se većina građana Odžaka snabdeva vodom iz vodovoda, obezbeđene su cisterne, koje će omogućiti da se premosti period dok vodovod ponovo ne bude u funkciji.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Noćas čišćenje vodovoda u Odžacima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2014

Pokrajinska inspekcija zabranila je juče korišćenje vode u Odžacima jer je u vodovodu pronađena veoma opasna bakterija Pseudomonas aeruginosa, a šef vodovoda u Odžacima Nenad Stamenković ističe da je opštinski krizni štab reagovao pravovremeno i da su uz dopremanje vode cisternama, organizovali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.