Izvor: B92, 15.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oduzimanje vozila za kršenje zakona

Beograd -- Izmene zakona predviđaju da javni prevoznici koji krše propise ostanu bez vozila do kraja postupka.

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić kaže da se mera oduzimanja vozila preduzima kao garancija da će se oni koji su napravili prekršaj pojaviti na sudu jer se sada pred sudovima nalazi više od 400 predmeta koji ne mogu da se okončaju zato što se prestupnici ne odazivaju na sudski poziv.

Ilić navodi da se izmenama Zakona o prevozu u drumskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saobraćaju izlazi u susret zahtevu kamiondžija i taksista kako bi javni prevoz bio bezbedniji. "Oni koji stalno prave prekšaje, a neki i po više desetina puta, nemaju adrese koje su stalne, pa se pozivi vraćaju, pa imamo neizvršenih više od 400 prijava. Dosta ugrožavaju saobraćaj, među njima su neki koji nemaju određena dokumenta i dozvole, bilo je i narkomana za volanom, s vozilima koja nisu imala tehničke predmete. Sada se želi, da bi se oni odazivali i sporovi doveli do kraja, da vozilo privremeno bude oduzeto dok spor traje i da se, naravno, vrati po okončanju spora", kaže Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.