Izvor: B92, 27.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odšteta 200.000 dinara zbog SMS poruke

Novi Sad -- Novosadski Okružni sud naložio je TV Jesenjin da isplati 200.000 dinara zbog emitovanja uvredljive SMS poruke koja je bila upućena doktoru Savi Neniću. Kako javlja Radio 021, Nenić je tužio TV Jesenjin, jer je u junu i julu prošle godine, više puta emitovala SMS poruku "Doktore Neniću, pacijenti su vam umrli, idite u portire". On je tražio naknadu nematerijalne štete, zato što su pojedini pacijenti, uznemireni sadržajem poruke, strahovali od medicinskog tretmana koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je trebalo da im bude pružen.

Osnov za donošenje presude, po mišljenju suda, je to što SMS poruka koja se emituje na televiziji, predstavlja informaciju i time podleže Zakonu o javnom informisanju. Nenić je specijalista interne medicine i radi na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.